Εμφανιζόμενη ανάρτηση

"7χορδη Σπείρα"- Όσα θα θέλατε να ξέρετε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;   ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ . Μια διασκεδαστική και δημιουργική πρακτική ενσυνειδητότητας και ενσυναίσθησης.  Με θεραπευτική άσκηση...

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Φωνή-Ψυχή-Προσευχή


Ο λόγος είναι πράξη που εκδηλώνεται στον κόσμο και διά της φωνής.
 Σα φίδι που ξυπνάει και ξετυλίγεται η φωνή μας, περνά και καθαρίζει, αφομοιώνει για να ελευθερώσει προς τα έξω, ό,τι παράγεται μέσα μας. Αλλά και ό.τι είναι κρατημένο, ή κρυμμένο εν αγνοία μας. Δημιουργημένο μα σιωπηλό. 
Θέλει σεβασμό η φωνή γιατί εκδηλώνει αρχή και ανάγκη. Ειδικά όταν φέρει κάτι... απ' την Ψυχή μας. Όσο πιο κοντά σε Εκείνην, τόσο και πιο γνήσια. Αληθινά δικιά μας.  
Καθαρτήρια η φύση της και επικοινωνιακή ταυτόχρονα. Από το ουρλιαχτό μέχρι το κλάμα μας, την κραυγή ως το γέλιο, το "Θέλω" ως το "Επιθυμώ", το "Ζητώ" ως το "Ευχαριστώ", και από το "Ναι" ως το "Όχι", σε διαδρομές μονοσήμαντες διατρέχει το σώμα για να συναντήσει τον κόσμο. Από τα πόδια μέχρι τα χέρια, από μία κοιλιά ενεργή σ' ένα στόμα που εκπέμπει τον ήχο. 
Μπορούν τα νεφρά μας να δίνουνε λόγο ξεκάθαρο και δυνατό; Η ελεύθερη ανάσα μας να βάζει αλήθεια στις λέξεις; Αυτό θα εξερευνούμε αναπνέοντας, ξεδιπλώνοντας την παιδικότητά μας με τη μουσική, παίζοντας και παρατηρώντας, στις επόμενες συν-κινήσεις της 7χορδης Σπείρας. 
Πιο ειδικά, θα συνδέσουμε τα σημεία του σώματος με τις ανάγκες, και μέσω φωνής θα δούμε εκεί και θα ακούσουμε την -ίσως κρυμμένη- αλήθεια τους. Την ψυχή που μιλάει από μέσα μας καθώς συναντά την καρδιά μας. Εκεί που η ανάγκη γίνεται επιθυμία, το "μέσα" και "έξω" μας γίνονται ένα. Στην προσευχή που εισακούγεται, στην ευλογία που αγγίζει εμάς και τον κόσμο μας.
                                                  Ευαγγελία  Σερέτη

7χορδη Σπείρα = Υπενθύμιση της Παρουσίας της δικής μας, των άλλων, του Πνεύματος μέσα και γύρω μας, για μία πιο χαρούμενη και πλήρη ζωή. 
Ο χωροχρόνος μιας αγακαλιάς μέσα στην οποία μοιράζομαι με κάθε άνθρωπο ό,τι με κράτησε όρθια και ζωντανή έως τώρα, για να ζω τη ζωή. Τεχνικές και αισθήσεις, που ακόμα με πάνε όπου είναι να πάω.  
Γιατί έτσι αποκτά άλλο νόημα η ζωή μου. Γι αυτό ευχαριστώ όσους ήδη τη μοιράζεστε και όσους θα τη μοιραστείτε. 
Εκεί μέσα καθένας ανοίγει την πόρτα στη δική του καρδιά και επιθυμία, ζωντανεύοντας πρώτα το σώμα του. Με έναν τρόπο απλό, συντροφικό, χωρίς κριτική και υποσχέσεις ατήρητες, γιατί είναι βίωμα.
Γιατί δίχως κορμί που αγγίζεται και ανασαίνει ελεύθερα, δεν είμαστε ολόκληροι. 
Και χωρίς το "μαζί" σε μία κοινωνία, δεν είναι η ζωή μας ολόκληρη. 

                                                                Ευαγγελία Σερέτη


"7χορδη Σπείρα"- Όσα θέλετε να ξέρετε



Τι είναι; Σύστημα άσκησης που συνδυάζει Τέχνη με Επιστήμη.

Τι προσφέρει; Εκτόνωση, θεραπευτική εκγύμναση και δυνατότητα ανακάλυψης μέσα από το σώμα, του πώς είμαστε και φερόμαστε όταν νιώθουμε ελεύθεροι. Όταν "είμαστε" απλά, χωρίς κριτική. Έτσι αναπαράγεται ζωή σε μια καλύτερη εκδοχή. Αφού σωματικά ανακουφίζει, συναισθηματικά ελευθερώνει, νοητικά καταπραΰνει, πνευματικά ανυψώνει.

Πώς;
Διαμέσω ειδικών ασκήσεων με τη γνώση της ιατρικής, κιναισθητικού τρόπου αντίληψης, παιγνιδιού και ελεύθερης κίνησης, αναπνοής και παρατήρησης, ρυθμών που εναλλάσονται σταδιακά ώστε να μετατοπίζουν ανοδικά τη δονητική μας παρουσία, δημιουργικής κατάθεσης της νέας μας θέσης τελικά με έναν ειρηνικό τρόπο επικοινωνίας.

Σε ποιους απευθύνεται;
Σε όλους, ανεξαιρέτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Ειδικότερα, σε ανθρώπους που φροντίζουν, καθοδηγούν, διδάσκουν ή απευθύνονται σε άλλους. Γενικότερα, σε όσους θέλουν και μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους πιο σφαιρικά.

Στο παιδικό τμήμα (7-14 ετών) ασκούμαστε λίγο διαφορετικά, αφαιρώντας σε χρόνο, προσθέτοντας σε φαντασία.

Τι κοστίζει; Δύο ώρες από το χρόνο μας, όση θέλουμε από την προσοχή μας, και οικονομικά. Μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχουν πακέτα γνωριμίας 4 μαθημάτων με 35 Ευρώ (ισχύς χρήσης ως δύο μήνες), και 10 μαθημάτων με 85 Ευρώ (ισχύς χρήσης ως πέντε μήνες). Το κανονικό κόστος κάθε δίωρου μαθήματος είναι 13 Ευρώ. 

Έκπτωση 30% σε ανθρώπους με ιδιαίτερες δυσκολίες.

Πότε; Κάθε Τρίτη απόγευμα 7.30-9.30 και κάθε Τετάρτη πρωί 11.00-13.00 για ενήλικες.

Κάθε Πέμπτη απόγευμα 7.30-9.00 για παιδιά. Προηγείται η δήλωση συμμετοχής.

Πού; Σαράφη 15, στη Νέα Μάκρη (υπερυψωμένο ισόγειο, δίπλα στο ασανσέρ,για την ώρα).

Πλεονεκτήματα: 1. Παρέχει τεχνικές και μεθόδους που εξυγιαίνουν σώμα και ζωή. 2. Συνδυάζεται με ό,τι άλλο κάνουμε και το προάγει. 3. Είναι ασύγκριτη γιατί προσθέτει: Ζωντάνια, ευελιξία, ισορροπία, καλύτερη γνώση του σώματος, σαφέστερη αντίληψη του εαυτού και των άλλων, ευεξία, ανακούφιση, απελευθέρωση, εκτόνωση, αυτοπεποίθηση, ευχαρίστηση, αυτογνωσία, αμεσότητα στην έκφραση και γνησιότητα στην επικοινωνία.

Σε τι διαφέρει; Στη σύνθεση διαφορετικών στοιχείων, την ευαισθησία και σφαιρικότητα, το σεβασμό στον ατομικό ρυθμό, την αλληλεπίδραση, την παρουσία και φροντίδα, την ελευθερία αυτοέκφρασης, και πάνω απ' όλα το μοίρασμα της χαράς απ' την ψυχή που κινείται και της γαλήνης που την ακολουθεί.

Τι φέρνουμε μαζί μας; Ρούχα άνετα γυμναστικής, κάλτσες που δε γλιστράνε, στρώμα γυμναστικής αν έχουμε, νερό αν θέλουμε, και σίγουρα την πρόθεσή μας για κίνηση!

Τι παίρνουμε φεύγοντας;
Όλα τα παραπάνω, μαζί με θεραπευτικές ασκήσεις σώματος, ευφορία, και μία επιθυμία να δοκιμάσουμε ξανά αυτή την εμπειρία που κάθε φορά αλλάζει.


Ποιος την παραδίδει; Η Ευαγγελία Σερέτη, δημιουργός και θεραπεύτρια, που δίνει χώρο και εμψυχώνει. Ασκείται διαρκώς σε τρόπους κίνησης, διαλογισμού, θεραπείας και επικοινωνίας (5Rhythms, Time-Therapy, Body Mirror System, Non-Violent Communication, Εσωτέρα Θεραπευτική, AC Coaching), εμπνέεται απ’ την επαφή της με την Τέχνη μέσω συγγραφής και εικαστικών (E.KE.BI., Σχολή Vacalo Art and Design), και ενθαρρύνεται από δασκάλους της και φίλους να μοιραστεί την πρακτική της 7χορδης Σπείρας που συνδυάζει Τέχνη και Επιστήμη.

Παρακινείται από το συναισθηματικό πόνο που και μέσω της ιατρικής της ιδιότητας, παρατήρησε πως κρύβεται κάτω από εξωτερικά συμπτώματα και εκδηλώσεις. Τον αμίλητο πόνο που ώθησε και την ίδια σε μια πορεία αυτοανακάλυψης για να βλέπει την ομορφιά και ευλογία πίσω του, τη δύναμη κάτω απ’ την αδυναμία του, την ελευθερία που προσφέρει η ανάληψη ευθύνης και η μετουσίωσή του σε ευκαιρία. 

 "Tο “ευ” θέλει Τέχνη και η Τέχνη ρυθμό. Στις αλλαγές του χτίζεται η ευζωία." Ευαγγελία Σερέτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis