Εμφανιζόμενη ανάρτηση

"7χορδη Σπείρα"- Όσα θα θέλατε να ξέρετε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;   ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ . Μια διασκεδαστική και δημιουργική πρακτική ενσυνειδητότητας και ενσυναίσθησης.  Με θεραπευτική άσκηση...

Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

"Γιατί δεν εμφανίζεται η μεγάλη εικόνα;"

Συχνά θα θέλαμε να μας φανερωθεί η μεγάλη εικόνα του μέλλοντος, αλλά δεν είναι πάντα προς το συμφέρον μας.



Μερικές φορές επιθυμούμε να γνωρίζουμε πώς θα είναι η ζωή μας ή ποια δώρα και προκλήσεις θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες ή χρόνια. Μπορεί να θέλουμε να μάθουμε αν η σχέση που βρισκόμαστε τώρα θα προχωρήσει ή εάν θα επιτευχθούν οι στόχοι μας. Ίσως χρειαζόμαστε βοήθεια για τη λήψη απόφασης και ζητούμε επιλογή που θα λειτουργήσει καλύτερα. Αυτό που θα ευχόμουν να κάνουμε εδώ, θα ήταν να είμαστε σε θέση να λάβουμε όλα τα δώρα και να αναλάβουμε ίσως τις προκλήσεις με σταθερή υπευθυνότητα. 

Μπορούμε να συμβουλευτούμε μελλοντολόγους, κάρτες, τα όνειρά μας και πολλές άλλες πηγές με την ελπίδα να μάθουμε τι ισχύει για το μέλλον, και το πολύ πολύ, μπορεί να ρίξουμε μια ματιά σε αυτό. Και παρόλο που θα θέλαμε να μάθουμε ολόκληρη την ιστορία με τις λεπτομέρειές της, η αλήθεια είναι πως θα ήμασταν συγκλονισμένοι ή εξαντλημένοι αν γνωρίζαμε όσα πρόκειται να μας συμβούν.

Είναι αστείο γιατί έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε κάνει και αντιμετωπίσει πολύ πιο πολλά από όσα ποτέ θα φανταζόμασταν!😄 Εάν όμως γνωρίζαμε από παιδιά για όλες τις υποθέσεις και τις σχέσεις που θα βιώναμε, μαζί με τα εγγενή σκαμπανεβάσματά μας, θα είχαμε κατακλυστεί. Με το κεφάλι μας γεμάτο πληροφορίες για το μέλλον, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να βιώσουμε τη ζωή στην παρούσα στιγμή, όπου ακριβώς συμβαίνουν όλα.


Με πολλούς λοιπόν τρόπους, το να μην γνωρίζουμε τι υπάρχει στο μέλλον, δίνει τις απαραίτητες ιδιότητες για να εξελιχτούμε. Για παράδειγμα, θα ήταν δύσκολο να δεσμευτούμε με συγκεκριμένα άτομα ή έργα, αν γνωρίζαμε ότι δεν θα επιτυγχάναμε αυτό που θέλαμε. Ωστόσο, μέσω της δέσμευσής μας με αυτά, βιώσαμε τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που χρειαζόταν για να προχωρήσουμε. 

Στην πραγματικότητα, οι πιο απαιτητικές εμπειρίες μπορεί να μας έφεραν τις μεγαλύτερες ανταμοιβές. Το να μην γνωρίζουμε το μέλλον βοηθά να κρατηθούμε ακριβώς εκεί που χρειάζεται να είμαστε - πλήρως δεσμευμένοι στην παρούσα στιγμή. Αυτή έχει όλα τα δώρα που μας χρειάζονται ΤΩΡΑ.

1 σχόλιο:

  1. δεν γνωρίζουμε το μέλλον, διότι το οικοδομούμε κάθε στιγμή με κάθε λέξη που επιλέγουμε να τριγυρνά μες στον νου μας, να εκφέρεται από το στόμα μας, να γράφεται στα κείμενά μας - και, στον βαθμό που είμαστε συνειδητοί, σύμφωνα με την αυθεντική μας βούληση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis