Εμφανιζόμενη ανάρτηση

"7χορδη Σπείρα"- Όσα θα θέλατε να ξέρετε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;   ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ . Μια διασκεδαστική και δημιουργική πρακτική ενσυνειδητότητας και ενσυναίσθησης.  Με θεραπευτική άσκηση...

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

"Η 7χορδη Σπείρα και κάτι που αντιστέκεται."

  Όταν επιλέγουμε αυτό που δεν είναι καλύτερο για μας, μπορεί να υπάρχει ένα βαθύ μέρος μέσα μας που δεν θέλει να αποκατασταθεί. Δηλαδή να ησυχάσει.

  Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, ξέρουμε τι είναι καλύτερο για μας στη ζωή, από τις σχέσεις που δημιουργούμε μέχρι τα τρόφιμα που τρώμε. Όμως, κάπως μυστηριωδώς, συχνά δεν είναι εύκολο να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές. Βρισκόμαστε ας πούμε έξω με κάποιον που στο τέλος νιώθουμε στραγγισμένοι, ή επιλέγουμε να φάμε φαστ φουντ αντί για μια σαλάτα. Περνάμε σε φάσεις όπου δε γυμναζόμαστε παρόλο που νιώθουμε πολύ καλύτερα όταν το κάνουμε. Συχνά δεν έχουμε ιδέα γιατί συνεχίζουμε να κάνουμε την λιγότερο φωτισμένη επιλογή, αλλά είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε για να μάθουμε.

  Όταν επιλέγουμε αυτό που δεν είναι καλύτερο για εμάς, η αλήθεια μπορεί να είναι πως υπάρχει ένα βαθύ μέρος μέσα μας που αντιστέκεται. Λέμε δεν έχουμε το χρόνο, την ενέργεια ή τους πόρους, όμως όταν δεν φροντίζουμε τους εαυτούς μας, πέφτουμε θύματα του αυτο-σαμποτάζ. Το αυτο-σαμποτάζ συμβαίνει ασυνείδητα. Γι αυτό δεν είναι εύκολο να δούμε ότι το κάνουμε. Να συνειδητοποιήσουμε δηλαδή ότι το βαθύ μας μέρος που αντιστέκεται, είναι αυτό που περισσότερο χρειάζεται την προσοχή και την αγάπη μας. Ακόμα κι αν φαίνεται ότι εργάζεται εναντίον μας, αν απαλά το φέρουμε στο φως της συνειδητότητάς μας, μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας. Γιατί έχει τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής μας.

  Και  μόνο το φως της συνείδησης
που λάμπει πάνω στην πηγή της αντίστασης, είναι μερικές φορές αρκετό για να διαλύσει τη δύναμή της. Σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται κάτι παραπάνω. 
Πάντα όμως χρειάζεται σίγουρα, ακόμα κι αν φοβόμαστε αυτά τα μέρη που αντιστέκονται, να τα αγκαλιάσουμε για να τα φέρουμε μαζί μας στο φως. Αυτό δηλαδή που κάνουμε απαλά και στην 7χορδη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis