Εμφανιζόμενη ανάρτηση

"7χορδη Σπείρα"- Όσα θα θέλατε να ξέρετε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;   ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ . Μια διασκεδαστική και δημιουργική πρακτική ενσυνειδητότητας και ενσυναίσθησης.  Με θεραπευτική άσκηση...

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

"3η εβδομάδα στην 7χορδη Σπείρα-Βάση στην ασφάλεια μιας αγκαλιάς"

  Κέντρο βάσης και για την εβδομάδα που πέρασε στην 7χορδη Σπείρα, με σώμα και ψυχή να ζητούν και να βρίσκουν μέσα από αυτό, την ασφάλεια μιας αγκαλιάς!
 
    Χαίρομαι τόσο πολύ και νιώθω τρυφερότητα για τους ανθρώπους που συν-κινούμαστε μαζί! 

   Γιατί το να αρχίζουμε να αισθανόμαστε κάτι καινούριο, εκεί που πριν η ύπαρξή μας ήταν στον αυτόματο πιλότο, είναι σπουδαίο βήμα!
   Κάποιοι μετά από αυτό κάνουν πίσω γιατί ανοίγεται κάτι, που όση περιέργεια κι αν έχουν να το ζήσουν, υπάρχει ο φόβος του άγνωστου που είναι φυσικός. Και μαζί με αυτόν ίσως θυμός, οργή ή και λύπη. Και είναι εδώ ακριβώς όπου χρειάζεται πίστη και υπομονή. Πίστη πως αυτό είναι κάτι για μας, αφού μας ξυπνάει, και υπομονή για να το δούμε. 
   Γιατί ωραία ακούγεται το "να είσαι εδώ", παρόν στη στιγμή, μα πώς να μείνεις άμα ο νους σου σε τρέχει ανήσυχος για την επόμενη; Δεν την μπορεί την ησυχία αυτός, ούτε το άγνωστο. Στη χώρα του θαύματος και να ξυπνήσεις, πάλι φοβάται. Γιατί; Γιατί έχει χαρά και ειρήνη που δεν την ξέρει...!  Καθένα βήμα σου, φαίνεται ρίσκο. Άμα εκείνος δε βλέπει φως, του μοιάζουν όλα σκοτάδι.  Και αν τον ακούσεις τυφλά, έχεις κλειδώσει. Πού; Σε μία και μόνο εκδοχή για το όνειρό σου, που σε εμποδίζει. 
   Δέξου τον όμως, και βγάλε από μέσα του ότι τον τρώει. Χόρεψε και κινήσου ώσπου να φύγει η τρέλα του. Κάνε το σαν να 'σαι παιδί. Και ύστερα εκεί που ανοίγει η καρδιά σου, γιατί έτσι συμβαίνει όταν αδειάζεις, πάρε μια γεύση από γαλήνη. Όση εκείνος μπορεί να δεχτεί... για να συνηθίζει σε κάτι ελεύθερο που είναι της φύσης σου, μα δεν το θυμάται ακόμα... 
    Εν-πιστεύσου πάλι το σώμα! Αφέσου στη δική του σοφία, γιατί εκείνο αναγνωρίζει τη χαρά και μπορεί να σε πάει! Το φως φωλιάζει στην καρδιά και η καρδιά στο σώμα σου. Όσο κοιτάς από κει, τόσο καθαρότερα βλέπεις. Ανοίγονται δρόμοι που πάνε πιο εύκολα στα όνειρά σου. 
   Γιατί και επιστημονικά αποδεδειγμένα πλέον, εκείνη έχει λογική και οδηγεί. Θα μιλήσω όμως γι αυτό σε επόμενη επικοινωνία. Κλείνω εδώ με δύο τραγούδια που μας συν-κίνησαν σε αυτή τη μαγική μετάβαση... Από την άδεια αγκαλιά

στην ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis