Εμφανιζόμενη ανάρτηση

"7χορδη Σπείρα"- Όσα θα θέλατε να ξέρετε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;   ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ . Μια διασκεδαστική και δημιουργική πρακτική ενσυνειδητότητας και ενσυναίσθησης.  Με θεραπευτική άσκηση...

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

"Τρόπος προπονήσεων στην 7χορδη σπείρα"

Ενεργειακή μετακίνηση.
 Όλα είναι ενέργεια και η κίνησή της διαμορφώνει τη ζωή. Αυτό πλέον είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά. Γι’ αυτό το λόγο ξεκινάμε από το σώμα μας που είναι ο φορέας του πνεύματος και της συνειδητότητάς μας. Δηλαδή ενός ολόκληρου ηλεκτρομαγνητικού πεδίου το οποίο λαμβάνει και εκπέμπει συχνότητες. Στόχος των προπονήσεών μας στην 7χορδη Σπείρα είναι η μετακίνηση και εξισορρόπηση της ενέργειάς του έτσι ώστε να ζούμε καλύτερα.

Ασχολούμαστε λοιπόν με την ενέργειά μας και το πώς συσχετίζεται με τα θέματα της ζωής, συναισθήματα, ανάγκες και σκέψεις, όπως και με τους στόχους μας. Λαμβάνοντας υπ' όψιν μας και επιβεβαιώνοντας με πράξη το πώς η αλλαγή της δονητικής μας συχνότητας απελευθερώνει και εξυψώνει όλο το ενεργειακό μας πεδίο. Έτσι όπως παρουσιάζεται επίσης και στην κλίμακα συνειδητότητας  του παγκοσμίως γνωστού ψυχιάτρου Ντέιβιντ Χόκινς. 
Anastasia of Maryknoll: Information: Links about Global ...
Το κάνουμε μέσα από ειδικές μουσικές, χρώματα, κίνηση στις 7 χορδές-κλειδιά της 7χορδης Σπείρας, και παιγνίδια που μας συντονίζουν σε πιο αρμονικές συχνότητες έκφρασης και επικοινωνίας.

Το αποτέλεσμα είναι σωματική και ψυχική ταυτόχρονα ανακούφιση, χαρά, ενίσχυση και ευεξία. Επιδρούμε στην υγεία μας και σε μια διαφορετική όψη της ζωής μας. Γιατί όλα τα θέματα, από την επιβίωση ως την ευδαιμονία μας, συνδέονται με την κατάσταση ροής της ενέργειάς μας.

Κάθε προπόνηση είναι αυτοτελής, επειδή κινούμαστε μέσα από όλα τα επίπεδα(7 χορδές). Δίνουμε όμως έμφαση στο καθένα από αυτά σε  δύο συνεχείς προπονήσεις. Γιατί έτσι συνδεόμαστε πιο πολύ μαζί του και αποκτούμε συνειδητή σχέση με όσα αυτό αντιπροσωπεύει για τη ζωή μας.

Κάθε φορά ξεκινάμε  με την Προετοιμασία επαναφοράς στη ζωτικότητά μας και υπενθύμισης της ολότητας. Όπου κινητοποιούμε σωματικά τα ζωτικά μας όργανα, και πνευματικά την ενέργεια που ρέει σε όλο το ηλεκτρομαγνητικό μας σώμα. Με θεραπευτικές ασκήσεις δοσμένες από μεγάλους ενεργειακούς θεραπευτές ανά τον κόσμο. Επίσης ενεργοποιούμε ειδικά το ενεργειακό κέντρο με το οποίο θα ασχοληθούμε, καθώς και την πρόθεση-στόχο με τον οποίο ξεκινάει ο καθένας μας κάθε φορά. 
Δηλαδή προετοιμασία σώματος και πνεύματοςΈπειτα συνεχίζουμε με κίνηση και παιγνίδι ανάλογα του στόχου που έχουμε θέσει και φτάνουμε ολοκληρώνοντας πάντα με την 7η χορδή της σπείρας που είναι η Γαλήνη.
Κάθε 2η φορά ενασχόλησης με το ίδιο κέντρο, υπάρχει μία έκπληξη συν-δημιουργίας με όλους τους προπονούμενους, καθώς και η κλήρωση του ενός τυχερού που απολαμβάνει την προσφορά μιας ατομικής ενεργειακής συνεδρίας. 

Τα ενεργειακά κέντρα τα οποία αντιστοιχούν σε περιοχές του φυσικού μας σώματος (γνωστά και ως ΤΣΑΚΡΑ), με ότι αυτά αφορούν, είναι κατά σειρά :
1ο   ΒΑΣΗ: Ασφάλεια, εμπιστοσύνη και επιβίωση(χρήματα, σπίτι, εργασία). Σύνδεση με το φυσικό κόσμο και το χτίσιμο της προσωπικότητας. Οργανικά σχετίζεται με τα επινεφρίδια και το σκελετικό, λεμφικό και απεκκριτικό σύστημα.
2ο ΙΕΡΟ: Σεξουαλικότητα και αισθητηριακή αντίληψη. Επίσης δημιουργικότητα και αγνά συναισθήματα, ελεύθερη κίνηση αισθήσεων και συναισθημάτων. Σχετίζεται με τους γεννητικούς αδένες(όρχεις, ωοθήκες), την αναπαραγωγή και αφομοίωση.
3ο Ηλιακό: Σχηματισμός της προσωπικότητας, ελευθερία/δύναμη, έλεγχος, αυτοπροσδιορισμός, νόηση. Οργανικά σχετίζεται με το πάγκρεας, το δέρμα, το μυϊκό και το πεπτικό σύστημα.
4ο Καρδιά: Συμπόνια-ενσυναίσθηση,  σύναψη σχέσεων, προσφορά, αντιλήψεις της αγάπης, αποδοχή. Συνδέεται με τον θύμο αδένα, το ανοσοποιητικό, αναπνευστικό και κυκλοφοριακό σύστημα.
5ο Λαιμός: Λόγος-έκφραση, ικανότητα να λαμβάνουμε, αφθονία, ρέουσα εκδήλωση, ικανότητα να ακούμε τη διαίσθησή μας. Άμεση σχέση με τον θυρεοειδή αδένα και το μεταβολισμό.  
6ο Τρίτο μάτι: Εσώτερη όραση, Πνεύμα, πνευματική επίγνωση, διαίσθηση και ατομική συνειδητότητα. Αδένας του η υπόφυση και αφορά  την ανάπτυξη και το ενδοκρινικό σύστημα.
7ο Στέμμα: Γνώση πως η ταυτότητά μας απλώνεται πέρα απ’ την υλική μας υπόσταση. Συμπαντική συνειδητότητα, ψυχή και κατεύθυνση, νόημα ζωής. Οργανικά σχετίζεται με την επίφυση και το νευρικό σύστημα.


Οι δε μεσημβρινοί, δηλαδή τα ενεργειακά κανάλια που διατρέχουν το σώμα μας, είναι: της ουροδόχου κύστης, των νεφρών, της καρδιάς, του λεπτού εντέρου, του στομάχου, του σπληνός - παγκρέατος, του ήπατος, της χολής, του περικαρδίου, του τριπλού θερμαστή, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα.

Ερχόμαστε στην 7χορδη Σπείρα για να "ανακαλύψουμε" ξανά την ενέργεια που κινεί τη ζωή μας! 😀

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis