Εμφανιζόμενη ανάρτηση

"7χορδη Σπείρα"- Όσα θα θέλατε να ξέρετε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;   ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ . Μια διασκεδαστική και δημιουργική πρακτική ενσυνειδητότητας και ενσυναίσθησης.  Με θεραπευτική άσκηση...

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Θέλω να μιλήσω για μας!!


Δε μοιάζει από τα θέματα της 7χορδης σπείρας και όμως... είναι θέμα συνειδητότητας. 
Χρόνια ήθελα να γράψω για τους οδοντιάτρους. Από τότε που πέρναγα τόσο χρόνο σκυφτή μες τα στόματα, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο...  Να όμως τώρα, που παιδεύομαι να συναρμολογήσω και να κατανοήσω το πώς θα λειτουργώ με αυτό το προστατευτικό κατασκεύασμα που έχω αγοράσει, τσατίστηκα και το θυμήθηκα!😁
Ήθελα να γράψω για μας, από μία σκοπιά που ίσως δεν έχετε κοιτάξει ακόμα.Τώρα ειδικά είναι ο καιρός, καθώς δε λέει κανείς την πάσα αλήθεια. 
Πάντα ήμασταν στην πρώτη γραμμή του κινδύνου, όποια μεταδοτική ασθένεια και αν ήταν "στη μόδα"😉Με τα χέρια μας χωμένα στο στόμα σας, τη μύτη σχεδόν κολλημένη με τη δική σας, και την ανάσα μας πίσω από μάσκα που δεν κατάφερνε ποτέ να εμποδίσει τη μυρωδιά, ακόμα και αν ήταν διπλή!
Αποστείρωση, κλιβανισμός εργαλείων, αντισηψία, γάντια και μάσκες, για ώρες επάνω μας. 
Τώρα τι μάσκα θα μας προστατέψει;; "Περιβολή και πρωτόκολλα όπως στις ΜΕΘ" λένε οι σύλλογοί μας. Αφού πρώτα σας πάρουμε πλήρες ιστορικό τηλεφωνικώς! 
Και σας ρωτώ... Πόσο εφικτό είναι αυτό; Πόσο κάποιος που έχει πονόδοντο είναι σε θέση να πει την αλήθεια για την υγεία και τα ταξίδια του απ' το τηλέφωνο; Και αν δεν το ξέρει πως είναι φορέας, εμείς θα του βάλουμε θερμόμετρο ή θα θα τον περιορίσουμε σε δωμάτιο εντατικής; 😄
Όχι... Εμείς θα σκύψουμε επάνω του σαν αγκαλιά, να τον καθησυχάσουμε  όπως κάθε φορά. Και σε απόσταση αναπνοής, θα κάνουμε μικροχειρουργική με συνθήκες σχεδόν ασφυξίας, και μικρογλυπτική κάτω από μάσκες και γάντια τριπλά που ο ιδρώτας θα τρέχει ποτάμι. Και βέβαια, όπως και πάντα, θα μετουσιώνουμε το φόβο του κάθε στιγμή σε ηρεμία για να αποδώσουμε τα μέγιστα. Πόσες φορές για αυτό δεν ευχήθηκα, να ήταν ναρκωμένοι κάποιοι ασθενείς όπως σε όλα τα χειρουργεία...!
"Δεν σε ακούω γιατρέ" μου έλεγε πριν, και με το δίκιο του ο γέροντας άνθρωπος, και έβγαζα τη μάσκα μου να του εξηγήσω. "Μαμά θα είσαι μέσα;" έλεγε το παιδί, και φυσικά η μητέρα έμπαινε, και εγώ έβγαζα τη μάσκα μου να το υποδεχτώ με μια αγκαλιά εξοικείωσης.
Τώρα παππούλη πώς θα με ακούσεις; Και εσένα παιδί μου που έρχεσαι συνήθως με τρόμο, πώς θα σε καθησυχάσω αν δε βγάλω τη μάσκα, να σου μιλήσω γλυκά για να καταλάβεις;

Και τώρα τι Ευαγγελία; Τα γράφω και αναρωτιέμαι από μόνη μου, τι σας ζητώ; Να ΑΚΟΥΣΕΤΕ; Να ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ; Ή να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ κάτι; Και τα τρία θα έλεγα. 

Σας παρακαλώ όμως σίγουρα να δώσετε λίγο από την καρδιά σας σ' αυτό το κάτι, αν μπορείτε, με μια προσευχή γιατί πιάνει. Υπάρχει ανάγκη αλήθειας!!! Πείτε την αλήθεια σας όταν ερωτηθείτε, αναγνωρίζοντας πως προσπαθούμε για το καλύτερο. Και κατανοώντας το ότι με αυτό βοηθιέστε πρωτίστως εσείς. Γιατί με τα χρήματα αμείβεται μόνο ένα μέρος από όσα σας δίνονται. Όπως συμβαίνει σε κάθε λειτούργημα που επιτελείται με τόση συγκέντρωση, υπομονή και επιμονή. Γιατί είναι αγάπη!

                                                                Ευχαριστώ,  Ευαγγελία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis