Εμφανιζόμενη ανάρτηση

"7χορδη Σπείρα"- Όσα θα θέλατε να ξέρετε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;   ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ . Μια διασκεδαστική και δημιουργική πρακτική ενσυνειδητότητας και ενσυναίσθησης.  Με θεραπευτική άσκηση...

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

«Η 7ΧΟΡΔΗ Σπείρα πηγαίνει στο ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΙΜΟΥ»




   Τώρα που ολοκληρώσαμε το Κέντρο της ΒΑΣΗΣ με ΣΥΝ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ξεκινάμε να δούμε τη σχέση μας με το ενεργειακό κέντρο ΛΑΙΜΟΥ. Ακολουθεί σαν φυσική συνέχεια, γιατί αφορά την επικοινωνία και έκφρασή μας.
   Στην προηγούμενη προπόνηση χορέψαμε τις ιστορίες μας, μέσα από τα τραγούδια που προτείναμε ο καθένας, δοκιμάζοντας ένα βήμα πέρα από την αντιγραφή τους ή την απλή αντίδρασή μας σε αυτές. Και μέσα από τη ΣΥΝ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, βρήκαμε τη δική μας παρουσία. Συν-κινημένη ακόμα από τις έντονες παρουσίες όσων ήταν κοντά μου και την ενότητα που βιώσαμε, καταλήγω να πω πως ναι, «η παρουσία είναι σύνδεση»!

   Κέντρο λαιμού για τη συνέχεια λοιπόν, που είναι Λόγος και έκφραση, ικανότητα να λαμβάνουμε, αφθονία και ρέουσα εκδήλωση, ικανότητα να ακούμε τη διαίσθησή μας. Εδώ όπου λαμβάνουμε τροφή και εκπέμπουμε λόγο. Όπου η δημιουργική μας ικανότητα μετουσιώνεται σε δημιουργία, όταν η σεξουαλική μας ενέργεια αξιοποιείται. Θυρεοειδής αδένας, στόμα, γλώσσα, φάρυγγας, λάρυγγας, τραχεία, βρόγχοι, άνω πνεύμονες, ώμοι, βραχίονες και χέρια, λεμφικό σύστημα και μεταβολισμός, εξαρτώνται όλα από το ρυθμό αυτού του κέντρου. Και από τις αισθήσεις μας, αναμιγνύεται σε αυτό η ακοή.
   Γι’ αυτό παρότρυνα να κλείσουμε με σιωπή την προηγούμενή μας προπόνηση. Γιατί από τη μία είναι η πιο δυναμική μορφή παρουσίας, όταν είναι γεμάτη από συνείδηση, και από την άλλη είναι ο τόπος όπου αρχίζει κάθε επικοινωνία. Είναι η παύση για να ακούσουμε είτε την εσωτερική μας φωνή είτε κάποιον απ’ έξω. Εκεί στηρίζεται και η ενεργητική ακρόαση που τον όρο της ακούμε συχνά τελευταία. Έδρα της είναι η εσωτερική σιωπή. Δηλαδή η σίγαση των σκέψεων, κριτικών, ερμηνειών και αντιδράσεων, για μία ουσιαστική μας παρουσία. Απαραίτητη και πριν μιλήσουμε.
   Όσο για τον λόγο, είναι από μόνος του πράξη. Η αρχή της δημιουργίας. Είναι κάτι που δίνουμε. Μία συναλλαγή. Αν δεν τον ακολουθεί το σώμα, τι λέτε πως γίνεται τότε;  Και πώς έχουμε λόγο που ακούγεται, τηρείται, βιώνεται και ομορφαίνει; Αυτό και άλλα σχετικά με τον λόγο και τις απορροές του, θα τα εξερευνήσουμε παρέα στις 4 επόμενες προπονήσεις της 7χορδης Σπείρας.   
   Στο ενεργειακό κέντρο λαιμού λοιπόν, σε περιμένουμε!

Αμμοχώστου 14 στη Νέα Μάκρη, Παρασκευή 9-11 βραδάκι και Σάββατο 11-1 το μεσημέρι, με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη.

Στα τηλέφωνα: 6976024760 & 2294094701 ή στο fb-messenger : Ευαγγελία Σερέτη https://www.facebook.com/profile.php?id=100003959059488.

Περισσότερες πληροφορίες για την 7χορδη Σπείρα υπάρχουν εδώ: https://meso-texnis.blogspot.com/2018/12/7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis