Εμφανιζόμενη ανάρτηση

"7χορδη Σπείρα"- Όσα θα θέλατε να ξέρετε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;   ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ . Μια βιωματική πρακτική που συνδυάζει Τέχνη και Επιστήμη, με Φως και Αγάπη. ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ; Το φως της Γν...

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

"Οι προπονήσεις της 7χορδης Σπείρας"

Ενεργειακή μετακίνηση.
 Όλα είναι ενέργεια και η κίνησή της διαμορφώνει τη ζωή. Γι’ αυτό το λόγο ξεκινάμε από το σώμα μας που έχει μνήμη, και είναι ένα ολόκληρο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο το οποίο προσλαμβάνει και εκπέμπει συχνότητες. Στόχος των προπονήσεών μας στην 7χορδη Σπείρα είναι η μετακίνηση και εξισορρόπηση της ενέργειάς του, έτσι ώστε να ζούμε καλύτερα.

Ασχολούμαστε: με τους μεσημβρινούς, δηλαδή τα ενεργειακά κανάλια που διατρέχουν το σώμα μας, και τα ενεργειακά μας κέντρα ή τσάκρα, δηλαδή τις ενεργειακές στροφοδίνες που αντιστοιχούν σε περιοχές του φυσικού μας σώματος. Το κάνουμε μέσα από ειδικές μουσικές, κινήσεις, χρώματα και παιγνίδια που μας συντονίζουν με αρμονικές συχνότητες  έκφρασης και επικοινωνίας.
Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη λειτουργία των αντίστοιχων οργάνων μας, με σωματική και ταυτόχρονα ψυχική ανακούφιση, ενίσχυση και ευεξία. Γιατί κάθε ένα επηρεάζει την υγεία μας και μια διαφορετική όψη της ζωής μας. Και όλα τα θέματα, από την επιβίωση ως την ευδαιμονία μας, συνδέονται με την κατάσταση ροής της ενέργειας σε αυτά.
Κάθε προπόνηση είναι αυτοτελής, επειδή κινούμαστε μέσα από όλα τα κέντρα (7 χορδές). Δίνουμε όμως έμφαση σε καθένα από αυτά για 2 εβδομάδες. Γιατί συνδεόμενοι πιο πολύ μαζί του, αποκτούμε συνειδητή σχέση με όσα αυτό αντιπροσωπεύει για τη ζωή μας.
Ξεκινάμε τις προπονήσεις με τη λεγόμενη «Προετοιμασία Υπενθύμισης και Επαναφοράς» και συνεχίζουμε με κίνηση και παιγνίδι αναλόγως του στόχου που έχουμε θέσει.
Την 2η εβδομάδα ενασχόλησης με κάθε κέντρο υπάρχει μία έκπληξη συν-δημιουργίας με όλους τους προπονούμενους, καθώς και η κλήρωση του ενός τυχερού που απολαμβάνει την προσφορά μιας ατομικής ενεργειακής συνεδρίας.

Τα ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας με ότι αυτά αφορούν, (τα οποία είναι γνωστά και ως ΤΣΑΚΡΑ), είναι κατά σειρά :
1ο   ΒΑΣΗ: Ασφάλεια, εμπιστοσύνη και επιβίωση(χρήματα, σπίτι, εργασία). Σύνδεση με το φυσικό κόσμο και το χτίσιμο της προσωπικότητας. Οργανικά σχετίζεται με τα επινεφρίδια και το σκελετικό, λεμφικό και απεκκριτικό σύστημα.
2ο ΙΕΡΟ: Σεξουαλικότητα και αισθητηριακή αντίληψη. Επίσης δημιουργικότητα και αγνά συναισθήματα, ελεύθερη κίνηση αισθήσεων και συναισθημάτων. Σχετίζεται με τους γεννητικούς αδένες(όρχεις, ωοθήκες), την αναπαραγωγή και αφομοίωση.
3ο Ηλιακό: Σχηματισμός της προσωπικότητας, ελευθερία/δύναμη, έλεγχος, αυτοπροσδιορισμός, νόηση. Οργανικά σχετίζεται με το πάγκρεας, το δέρμα, το μυϊκό και το πεπτικό σύστημα.
4ο Καρδιά: Συμπόνια-ενσυναίσθηση,  σύναψη σχέσεων, προσφορά, αντιλήψεις της αγάπης, αποδοχή. Συνδέεται με τον θύμο αδένα, το ανοσοποιητικό, αναπνευστικό και κυκλοφοριακό σύστημα.
5ο Λαιμός: Λόγος-έκφραση, ικανότητα να λαμβάνουμε, αφθονία, ρέουσα εκδήλωση, ικανότητα να ακούμε τη διαίσθησή μας. Άμεση σχέση με τον θυρεοειδή αδένα και το μεταβολισμό.  
6ο Τρίτο μάτι: Εσώτερη όραση, Πνεύμα, πνευματική επίγνωση, και ατομική συνειδητότητα. Αδένας του η υπόφυση και αφορά  την ανάπτυξη και το ενδοκρινικό σύστημα.
7ο Στέμμα: Γνώση πως η ταυτότητά μας απλώνεται πέρα απ’ την υλική μας υπόσταση. Συμπαντική συνειδητότητα, πηγή κατεύθυνσης, και διαίσθηση. Οργανικά σχετίζεται με την επίφυση και το νευρικό σύστημα.


Οι δε μεσημβρινοί που αναφέρονται είναι: της ουροδόχου κύστης, των νεφρών, της καρδιάς, του λεπτού εντέρου, του στομάχου, του σπληνός - παγκρέατος, του ήπατος, της χολής, του περικαρδίου, του τριπλού θερμαστή, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα.

 Ελάτε στην 7χορδη Σπείρα για να "ανακαλύψουμε" ξανά την ενέργεια που κινεί τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis