Εμφανιζόμενη ανάρτηση

"7χορδη Σπείρα"- Όσα θα θέλατε να ξέρετε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;   ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ . Μια διασκεδαστική και δημιουργική πρακτική ενσυνειδητότητας και ενσυναίσθησης.  Με θεραπευτική άσκηση...

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Κουράγιο-Ουδετερότητα-Προθυμία












Στις τρεις προηγούμενες προπονήσεις της 7χορδης σπείρας ανεβήκαμε σταδιακά από το "Κουράγιο" στην "Ουδετερότητα" και ύστερα στην "Προθυμία". Και αν επέλεγα μία συμβολική φράση ως παρακίνηση για το κάθε σκαλί, θα έλεγα με τη σειρά: "Νιώσε το φόβο μα έλα σε δράση." -> "Αρκεί να είσαι παρών" -> "Λάβε ευθύνη ή κατανόησε ή εμπιστεύσου".
Και νιώσαμε στην πράξη την παρακίνηση, μέσα από το σώμα, τη γαλήνη της ανάσας, και το φως της παρατήρησης. Το κάναμε ακόμα και στην προπόνηση με το πιο αμφίσημο ίσως θέμα, την Ουδετερότητα. Για να φτάσουμε ύστερα στην Προθυμία και να πούμε:
Ωραία λοιπόν! Ας σκύψουμε στο κορμί μας που ξέρει τι λέει με προθυμία, και ας ακούσουμε το τι μας κινεί σε αυτή την Προθυμία. Η υπευθυνότητα για την κάλυψη των αναγκών του; Μήπως η κατανόηση για αυτές τις ανάγκες;  ή η εμπιστοσύνη προς τη σοφία που εκπέμπει;
Οποιαδήποτε ποιότητα από τις τρεις είναι εντάξει. Και τι ωραίο ασφαλώς να συνυπάρχουν! Από ό,τι παρατήρησα πάντως, η τρίτη κυρία, δηλαδή η εμπιστοσύνη σχετίζεται βαθιά με τη γενναιοδωρία. Γι αυτό όταν καταθέτω εμπιστοσύνη σε αυτό το κορμί που μιλά, είμαι πιο πρόθυμη να πράξω αυτό που ζητά, και έτσι πιο γενναιόδωρη μαζί του. Θέλετε να το δοκιμάσετε; Γνωρίζω πως δεν είναι εύκολο στην αρχή, καθώς ενέχει και λίγο φόβο, μα 😉λίγο λίγο γίνεται. Και όπου διστάζετε, πάμε μαζί σε αυτή τη νέα συνθήκη.
Αυτός είναι και ο λόγος που στην επόμενη σπείρα μας, μετακινούμαστε ξανά προς τη βάση της. Εκεί από όπου κινά η εμπιστοσύνη. Ασφάλεια και εμπιστοσύνη δηλαδή, για να ανέβουμε ως την Αποδοχή.
Γαλήνη ΚΑΙ φως...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis