Εμφανιζόμενη ανάρτηση

"7χορδη Σπείρα"- Όσα θα θέλατε να ξέρετε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;   ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ . Μια διασκεδαστική και δημιουργική πρακτική ενσυνειδητότητας και ενσυναίσθησης.  Με θεραπευτική άσκηση...

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Λέγοντας "Ναι" στο Σύμπαν

Μπαράζ ανακοινώσεων από φορείς υπέρ του ΝΑΙ - CorfuPress.com


Το να λέμε "Ναι" στο σύμπαν ανοίγει την πύλη για να λαμβάνουμε αυτό που πραγματικά θέλει η ψυχή μας.

Το πιο δύσκολο πράγμα για να πούμε "ναι" στο σύμπαν είναι πως σημαίνει να αποδεχτούμε ό,τι η ζωή βάζει μπροστά μας. Οι περισσότεροι από εμάς λέμε όχι στα πράγματα που δεν μας αρέσουν και ναι στα πράγματα που κάνουμε, ωστόσο ό,τι συναντάμε είναι η ζωή μας. Μπορεί να φοβόμαστε ότι αν πούμε ναι στα πράγματα που δεν μας αρέσουν, θα κολλήσουμε μαζί τους για πάντα. Αλλά για το 95% σχεδόν των ανθρώπων, μόνο μέσω της αναγνώρισης αυτού που δεν λειτουργεί, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αλλαγής. Ασφαλώς, "το ναι" δεν σημαίνει αδιακρίτως αποδοχή πραγμάτων που δεν λειτουργούν για εμάς. Σημαίνει συνομιλία με το σύμπαν και έναρξη της συνομιλίας με μια πολύ ισχυρή λέξη - "ναι".

Έτσι μπαίνουμε σε μια κατάσταση εμπιστοσύνης πως μπορούμε να εργαστούμε μαζί του. Εκφράζουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στο σύμπαν, και επίσης την προθυμία να μάθουμε από ό,τι έρχεται με τον τρόπο μας, αντί να κρυβόμαστε όταν δεν μας αρέσει. Αυτό που μπορούμε να αναρωτηθούμε είναι το τι χρειάζεται για να φτάσουμε στο σημείο να πούμε "ναι". Για μερικούς από εμάς χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε κάτι που δε μπορούμε να αγνοήσουμε, να ξεφύγουμε ή να αρνηθούμε, και έτσι δεν μας αφήνει άλλη επιλογή παρά να πούμε "ναι". Για άλλους, φαίνεται απλώς μια φυσική εξέλιξη των γεγονότων που μας οδηγεί στη λήψη της απόφασης να πούμε "ναι" στη ζωή.

Το πρώτο βήμα για να πούμε "ναι" είναι η συνειδητοποίηση ότι στο τέλος ίσως είναι πολύ πιο εύκολο από οτιδήποτε άλλο. Μόλις το καταλάβουμε αυτό, μπορούμε να αρχίσουμε να εξετάζουμε τις στιγμές που αντιστεκόμαστε σε αυτό που συμβαίνει, και να πειραματιστούμε περιστασιακά λέγοντας "ναι". Μπορεί να είναι τρομακτικό στην αρχή ακόμα και οδυνηρό, αλλά συνεχίζοντας να λέμε "ναι" μέσω της διαδικασίας, ανακαλύπτουμε τη χαρά του να είμαστε σε μια θετική συνομιλία με μια δύναμη πολύ μεγαλύτερη από εμάς.

Και να ένα αστείο παράδειγμα για του λόγου το αληθές και την αναγνώριση αυτού που λειτουργεί!👇😆

10 εικόνες για ΕΣΕΝΑ που περιμένεις το ΣΚ για να πιεις! - neolaia.gr .
ΑΠΟΔΟΧΗ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ 😃
Και πώς μπαίνουμε σε αυτή την κατάσταση εμπιστοσύνης που σταθερά χρειαζόμαστε;
Ο τρόπος που βρίσκω εγώ καλύτερο είναι η άσκηση σε σώμα και νου, με πρόθεση και προσοχή, απαλά και παιγνιδιάρικα, και "ναι", με χιούμορ! Γιατί έτσι καλλιεργείται το αίσθημα ασφάλειας.
Αυτό τον τρόπο μοιράζομαι μαζί σας στην 7χορδη σπείρα. Και τώρα που άνοιξαν οι χώροι άθλησης, ανοίγει και ο χώρος της που λέγεται "ANASANA". Έτσι εκτός από το διαδίκτυο θα συναντιόμαστε και επιτόπου για όσους μπορούνε, σε ώρες και μέρες που θα ορίσουμε.
Οπότε πάμε, μαζί με τις θεραπευτικές ασκήσεις μεγάλων θεραπευτών στον κόσμο και επικοινωνία, για: ➧"νου υγιή σε σώμα υγιές"
       ➧"φιλοσοφία ασκήσεων στη γλώσσα της σύνδεσης"
       ➧"5 ερωτήσεις για τα μέλη του σώματος"
       ➧"mindfulnes και compassion μαζί με το σώμα"
       ➧"οφέλη εμφανή για το σώμα: χάρη, ευλυγισία, ισορροπία, ανακούφιση"
       ➧"οφέλη φανερά για το νου: χαλάρωση, διαύγεια, ηρεμία, διεύρυνση"
       ➧"ανάσα σύνδεσης και ό,τι μας ενώνει"
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2294094701 και 6976024760 και στο messenger ή μέσω email : eva.sereti@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis