Εμφανιζόμενη ανάρτηση

"7χορδη Σπείρα"- Όσα θα θέλατε να ξέρετε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;   ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ . Μια διασκεδαστική και δημιουργική πρακτική ενσυνειδητότητας και ενσυναίσθησης.  Με θεραπευτική άσκηση...

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

"Ακούω δε σημαίνει υπακούω"

   ...και ούτε κάνουμε σχέσεις για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Ποια σχέση αντέχει για πολύ πιεσμένη από το βάρος τους, στριμωγμένη από τον όγκο τους, βραχνιασμένη απ' την κραυγή τους; Ακόμα κι αν σμίγαν δύο απ' τους οποίους ο ένας είχε ανάγκη να μιλά κι ο άλλος να ακούει, και πάλι η σύγκρουση θα ήταν αναπόφευκτη καθώς από την τόση ανάγκη δε θα υπήρχε ο μεταξύ τους αέρας να αναπνεύσουν, ο χώρος για να μεταφέρει τα μηνύματα και να γεννήσει το καινούριο. 
   Γι αυτό μ' όποια ανάγκη κι αν κινάς, κοίτα στο δρόμο ώσπου να φτάσεις,να προλάβεις να τη μετουσιώσεις σε απλή επιθυμία, ούτε καν προσδοκία. Γιατί και η προσδοκία σε κάνει σκλάβο. Του εαυτού σου, όχι του άλλου όπως θαρρείς! Αν διαλέξεις να υπηρετήσεις, που πάει να πει να φροντίσεις, να γνωρίσεις, να θρέψεις, να μιλήσεις και ν' ακούσεις αυτόν, τότε αλλάζει... Γιατί εκεί μέσα ανακαλύπτεις τον άλλο Εαυτό που σε συμπληρώνει. Τότε κανείς δε στέκει εμπόδιο... Γιατί παύουν να υπάρχουν ανάγκες. Τότε είσαι έτοιμος για σχέσεις.
   Γιατί...  σχέσεις κάνουμε για να σμίγουμε και να πολλαπλασιάζουμε τη χαρά! Αυτή που ανακαλύπτουμε πρώτα μέσα μας... Καθένας το δικό του κομμάτι βάζοντας και αναγνωρίζοντας το κομμάτι του άλλου. Άμα δεν έχεις κάτι να φέρεις, είσαι ένας φτωχός που δε γνωρίζει τα πλούτη του... Κι άμα δε δεις τι σου φέρνει ο άλλος, απομένεις με ό,τι έχεις, θαρρώντας πως εσύ είσαι ο μόνος που 'ρθες να δώσεις και έτσι, ούτε που θα λάβεις κάτι. 
   Και θα θυμώνεις ή το λιγότερο κομψά θα παραπονιέσαι πως δε σου 'δωσαν τίποτα. Εδώ ακριβώς κρύβεται και ο τραγέλαφος της ιστορίας σου. Πώς εσύ ο μοναδικά πλούσιος άνθρωπος πας με τόσες ανάγκες να δώσεις; Δίνεις ή παίρνεις; Δούλος ή άρχοντας; Τίποτα από τα δύο θα σου 'λεγα... Μα και τα δύο μαζί. Στη μέση αν μπορείς να σταθείς. Γιατί όταν δίνεις παίρνεις και όταν παίρνεις δίνεις. Άμα το γνωρίζεις αυτό, με τη χαρά του Ενός παραμένεις κάθε στιγμή. Υπηρετώντας και υπακούοντας μόνο Εκείνον, δηλαδή τον Εαυτό σου.
                                                                                                                          Ευαγγελία  
        
         
                                                                                                                                 "Μισή" 
                                                                                                                       Έργο μου σε χαρτί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis